top of page
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Mesafeli Satış Sözleşmesi

Mesafeli Satış Sözleşmesi
Madde 1- Taraflar
1.1. Satıcı
Adı        : 
Adres        : 
Email        : 
 
1.2. Alıcı        
Adı – soyadı/TC.No    :
Adresi            :
Telefon        :
E-mail            :

Madde 2- Konu
İşbu sözleşmenin konusu, ALICI’nın, SATICI’ya ait internet sitesinden  elektronik ortamda siparişini yaptığı aşağıda nitelikleri ve satış ücreti belirtilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.
Alıcı, satıcının isim, unvan, açık adres, telefon ve diğer erişim bilgileri, satışa konu malın temel nitelikleri, vergiler dâhil olmak üzere satış fiyatı, ödeme sekli, teslimat koşulları ve masrafları vs. satışa konu mal ile ilgili tüm ön bilgiler ve “cayma” hakkının kullanılması ve bu hakkın nasıl kullanılacağı, şikâyet ve itirazlarını iletebilecekleri resmi makamlar vs. konusunda açık, anlaşılır ve internet ortamına uygun şekilde satıcı tarafından bilgilendirildiğini, bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini ve sonrasında mal sipariş verdiğini is bu sözleşme hükümlerince kabul ve beyan eder.
..................................  sitesinde yer alan ön bilgilendirme ve alıcı tarafından verilen sipariş üzerine düzenlenen fatura is bu sözleşmenin ayrılmaz parçalarıdır.
Madde 3- Sözleşme Konusu Ürün/Ödeme/Teslimat Bilgileri
Elektronik ortamda alınan ürün/ürünlerin cinsi ve türü, miktarı, marka/modeli, satış bedeli, ödeme şekli, teslim alacak kişi, teslimat adresi, fatura bilgileri, kargo ücreti aşağıda belirtildiği gibidir. Fatura edilecek kişi ile sözleşmeyi yapan kişi aynı olmak zorundadır. Aşağıda yer alan bilgiler doğru ve eksiksiz olmalıdır. Bu bilgilerin doğru olmadığı veya noksan olduğu durumlardan doğacak zararları tamamıyla karşılamayı alıcı kabul eder ve ayrıca bu durumdan oluşabilecek her türlü sorumluluğu alıcı kabul eder.
SATICI gerekli gördüğü durumlarda, ALICI’nın vermiş olduğu bilgiler gerçekle örtüşmediğinde, siparişi durdurma hakkını saklı tutar. SATICI siparişte sorun tespit ettiği durumlarda ALICI’nın vermiş olduğu telefon, e-posta ve posta adreslerinden ALICI’ya ulaşamadığı takdirde siparişin yürürlüğe koyulmasını 15 (onbeş) gün süreyle dondurur. ALICI’nın bu süre zarfında SATICI ile konuyla ilgili olarak iletişime geçmesi beklenir. Bu süre içerisinde ALICI’dan herhangi bir cevap alınamazsa SATICI, her iki tarafın da zarar görmemesi için siparişi iptal eder.
 
Alınan Ürün /Ürünler
Adı , kodu             :  … adet
Toplam Satış Bedeli         : …. -TL
Ödeme Şekli             : Kredi Kartı/Banka Havalesi (EFT)
Teslim Edilecek Kişi         :
Telefon numarası         :
Teslim Edilecek Adres         :
Fatura Edilecek Kişi/Kurum     :
Fatura Adresi             :
Vergi Dairesi             :
Vergi Sicil Numarası         :
Kargo Ücreti             : … -TL
Madde 4- Sözleşme Tarihi ve Mücbir Nedenler
Sözleşme tarihi, alıcı tarafından siparişin verildiği tarih olan ../../…. tarihidir.
Sözleşmenin imzalandığı tarihte mevcut olmayan veya öngörülmeyen, tarafların kontrolleri dışında gelişen, ortaya çıkmasıyla taraflardan birinin ya da her ikisinin de sözleşme ile yüklendikleri borç ve sorumluluklarını kısmen ya da tamamen yerine getirmelerini ya da bunları zamanında yerine getirmelerini olanaksızlaştıran durumlar, mücbir sebep (Doğal afet, savaş, terör, ayaklanma, değişen mevzuat hükümleri, el koyma veya grev, lokavt, üretim ve iletişim tesislerinde önemli ölçüde arıza vb.) olarak kabul edilecektir. Mücbir sebep şahsında gerçekleşen taraf, diğer tarafa durumu derhal ve yazılı olarak bildirecektir.
Mücbir sebebin devamı esnasında tarafların edimlerini yerine getirememelerinden dolayı herhangi bir sorumlulukları doğmayacaktır. İşbu mücbir sebep durumu 30 (otuz ) gün süreyle devam ederse, taraflardan her birinin, tek taraflı olarak fesih hakkı doğmuş olacaktır.
Madde 5- Satıcının Hak ve Yükümlülükleri
5.1. Satıcı, 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik hükümleri uyarınca sözleşmede kendisine yüklenen edimleri mücbir haller dışında eksiksiz yerine getirmeyi kabul ve taahhüt eder.
5.2. 18 (on sekiz) yaşından küçük kişiler www.konakoglulokumlari.com alan adı / internet sitesinden alışveriş yapamaz. Satıcı, alıcının sözleşmede belirttiği yaşının doğru olduğunu esas alacaktır. Ancak alıcının yaşını yanlış yazmasından dolayı satıcıya hiçbir şekilde sorumluluk yüklenemeyecektir.
5.2. Sistem hatalarından meydana gelen fiyat yanlışlıklarından www.konakoglulokumlari.com sorumlu değildir. Buna istinaden satıcı, internet sitesindeki sistemden, dizayndan veya yasadışı yollarla internet sitesine yapılabilecek müdahaleler sebebiyle ortaya çıkabilecek tanıtım, fiyat hatalarından sorumlu değildir. Sistem hatalarına dayalı olarak alıcı satıcıdan hak iddiasında bulunamaz.
5.3. www.konakoglulokumlari.com ‘dan kredi kartı (Visa, MasterCard , vs. ) ya da banka havalesi ile alışveriş yapılabilir. Sipariş tarihinden itibaren bir hafta içinde havalesi yapılmayan siparişler iptal edilir. Siparişlerin işleme alınma zamanı, siparişin verildiği an değil, kredi kartı hesabından gerekli tahsilatın yapıldığı ya da havalenin (EFT’nin) banka hesaplarına ulaştığı belirlenen andır. Ödemeli gönderi ya da posta çeki gibi müşteri hizmetleri ile görüşülmeden gerçekleştirilen ödeme yöntemleri kabul edilmez.
Madde 6- Alıcının Hak ve Yükümlülükleri
6.1. Alıcı, sözleşmede kendisine yüklenen edimleri mücbir sebepler dışında eksiksiz yerine getirmeyi kabul ve taahhüt eder.
6.2. Alıcı, sipariş vermekle birlikte iş sözleşme hükümlerini kabul etmiş sayıldığını ve sözleşmede belirtilen ödeme şekline uygun ödemeyi yapacağını kabul ve taahhüt eder.
6.3. Alıcı, www.konakoglulokumlari.com internet sitesinden satıcının isim, unvan, açık adres, telefon ve diğer erişim bilgileri, satışa konu malın temel nitelikleri, vergiler dahil olmak üzere satış fiyatı, ödeme sekli, teslimat koşulları ve masrafları vs. satışa konu mal ile ilgili tüm ön bilgiler ve “cayma” hakkının kullanılması ve bu hakkın nasıl kullanılacağı, şikayet ve itirazlarını iletebilecekleri resmi makamlar vs. konusunda açık, anlaşılır ve internet ortamına uygun şekilde bilgi sahibi olduğunu bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini kabul ve beyan eder.
6.4. Bir önceki maddeye bağlı olarak Alıcı, ürün sipariş ve ödeme koşullarının, ürün kullanım talimatlarının, olası durumlara karşı alınan tedbirlerin ve yapılan uyarıların Olduğu www.konakoglulokumlari.com  sipariş/ödeme/kullanım prosedürü bilgilerini okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.
6.5. Alıcı, aldığı ürünü iade etmek istemesi durumunda ne surette olursa olsun ürüne ve ambalajına zarar vermemeyi, iade anında fatura aslını ve irsaliyesini iade etmeyi kabul ve taahhüt eder 
Madde 7- Sipariş/Ödeme Prosedürü
Sipariş
Alışveriş sepetine eklenen ürünlerin KDV dahil TL tutarı (Taksitli işlemlerde toplam taksit tutarları) alıcı tarafından onaylandıktan sonra, ilgili banka kartının posu üzerinden işleme alınır. Bu nedenle siparişler, sevk edilmeden önce, müşteriye sipariş onay maili gönderilir. Sipariş Onay maili gönderilmeden sevkiyat yapılmaz.
Süreçteki herhangi bir aksama durumu ya da kredi kartı ile ilgili ortaya çıkabilecek problemler alıcıya sözleşmede belirttiği telefon/faks/e-mail yollarından biri veya bir kaçı kullanılmak sureti ile bildirilir. Gerekirse alıcıdan bankası ile görüşmesi istenebilir. Siparişlerin işleme alınma zamanı, siparişin verildiği an değil, kredi kartı hesabından gerekli tahsilatın yapıldığı ya da havalenin (EFT’nin) satıcı hesaplarına ulaştığının belirlendiği andır.
İstisnai olarak haklı bir nedenle sözleşme konusu malın tedarik edilemeyeceğinin anlaşılması ve/veya stok problemi ile karşılaşılması durumunda, alıcı, hemen açık ve anlaşılır bir şekilde bilgilendirilip onay vermesi durumunda alıcıya eşit kalitede ve fiyatta başka bir mal gönderilebilir ya da alıcının arzusu ve seçimi doğrultusunda; yeni başka bir ürün gönderilebilir, ürünün stoklara girmesi ya da teslime engel diğer engelin ortadan kalkması beklenebilir ve/veya sipariş iptal edilebilir.
Sözleşme konusu malın teslim yükümlülüğünün yerine getirilmesinin imkânsızlaştığı hâllerde alıcı bu durumdan haberdar edilerek ödemiş olduğu toplam bedel ve varsa onu borç altına sokan her türlü belge en geç on gün içinde kendisine iade edilerek sözleşme iptal edilir. Böyle bir durumda alıcının satıcıdan ilave herhangi bir maddi ve manevi zarar talebi olmayacaktır.
 
Ödeme
www.konakoglulokumlari.com, internet ortamında kredi kartı bilgilerini kullanmak istemeyen alıcılara nakit havale ile sipariş imkanları sunulmuştur. Havale ile ödemede alıcı kendisine en uygun bankayı seçip havalesini yapabilir. Eğer EFT yapılmışsa hesaba geçme tarihi dikkate alınacaktır. Havale ve/veya EFT yaparken “Gönderen Bilgileri'nin Fatura Bilgileri ile aynı olması ve sipariş numarasının yazılması gereklidir.
Ürünün tesliminden sonra Alıcı’ya ait kredi kartının Alıcı’nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşun ürün bedelini Satıcı’ya ödememesi halinde, Alıcı’nın kendisine teslim edilmiş ürünü 10 gün içinde Satıcı’ya göndermesi zorunludur. Bu tür durumlarda nakliye giderleri Alıcı’ya aittir.
Alıcı kredi kartı ile ödeme yapmayı tercih etmiş ise ALICI, ilgili faiz oranlarını ve temerrüt faizi ile ilgili bilgileri bankasından ayrıca teyit edeceğini, yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri gereğince faiz ve temerrüt faizi ile ilgili hükümlerin Banka ve ALICI arasındaki “Kredi Kartı Sözleşmesi” kapsamında uygulanacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.
Madde 8- Sevkiyat/Teslimat Prosedürü
Sevkiyat
Sipariş onayı mailinin gönderilmesiyle birlikte, ürün/ürünler satıcının anlaşmalı olduğu kargo Şirketine verilir.
Teslimat
Ürün/ürünler satıcının anlaşmalı olduğu kargo ile alıcının adresine teslim edilecektir. Teslimat süresi, Sipariş onayı mailinin gönderilmesinden ve sözleşmenin kurulmasından itibaren 30 gündür. Alıcıya önceden yazılı olarak veya bir sürekli veri taşıyıcısıyla bildirilmek koşuluyla bu süre en fazla on gün uzatılabilir.
Ürünler, Kargo şirketlerinin adres teslimatı yapmadığı bölgelere telefon ihbarlı olarak gönderilir.
Kargo Şirketinin haftada bir gün teslimat yaptığı bölgelerde, sevk bilgilerindeki yanlışlık ve eksiklik olduğu hallerde, bazı sosyal olaylar ve doğal afetler gibi durumlarda belirtilen gün süresinde sarkma olabilir. Bu sarkmalardan dolayı alıcı satıcıya herhangi bir sorumluluk yükleyemez. Ürün, Alıcı’dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden, sevk bilgilerindeki yanlışlık ve/veya Alıcının yerinde olmamasından doğabilecek ekstra kargo bedellerinden satıcı sorumlu değildir. Belirtilen günler içeriğinde ürün/ürünler müşteriye ulaşmadıysa teslimat problemleri müşteri hizmetlerine konbilgi@konakoglulokumlari.com e-mail adresi kullanılmak sureti ile derhal bildirilmelidir.
Zarar görmüş paket durumunda; Zarar görmüş paketler teslim alınmayarak Kargo Şirketi yetkilisine tutanak tutturulmalıdır. Eğer Kargo Şirketi yetkilisi paketin hasarlı olmadığı görüşünde ise, paketin orada açılarak ürünlerin hasarsız teslim edildiğini kontrol ettirme ve durumun yine bir tutanakla tespit edilmesini isteme hakkı alıcıda vardır. Paket Alıcı tarafından teslim alındıktan sonra Kargo Şirketinin görevini tam olarak yaptığı kabul edilmiş olur. Paket kabul edilmemiş ve tutanak tutulmuş ise, durum, tutanağın Alıcı’da kalan kopyasıyla birlikte en kısa zamanda satıcı Müşteri Hizmetlerine bildirilmelidir.
Madde 9- Ürün İade ve Cayma Hakkına İlişkin Prosedürü
Alıcı malı teslim aldıktan sonra on dört gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. 385 sayılı vergi usul kanunu genel tebliği uyarınca iade işlemlerinin yapılabilmesi için alıcının mal ile birlikte teslim edilen satıcıya ait 2 adet faturanın alt kısmındaki iade bölümlerini eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra imzalayarak bir nüshasını ürün ile birlikte satıcıya göndermesi diğer nüshasını da uhdesinde tutması gerekmektedir. Cayma hakkı süresi alıcıya malın teslim edildiği günden itibaren başlar. İade edilen ürün veya ürünlerin geri gönderim bedeli alıcı tarafından karşılanmalıdır.
Alıcının istekleri ve/veya açıkça onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallar için cayma hakkı söz konusu değildir.
Alıcının cayma hakkını kullanması halinde satıcı, cayma bildirimini içeren faturanın ürünle birlikte kendisine ulaşmasından itibaren en geç on gün içerisinde almış olduğu toplam bedeli ve varsa tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi tüketiciye hiçbir masraf yüklemeden iade edecektir.
Teslim alınmış olan malın değerinin azalması veya iadeyi imkânsız kılan bir nedenin varlığı cayma hakkının kullanılmasına engel değildir. Ancak değer azalması veya iadenin imkânsızlaşması tüketicinin kusurundan kaynaklanıyorsa satıcıya malın değerini veya değerindeki azalmayı tazmin etmesi gerekir.
Sehven alınan her ürün için de genel iade süresi 14 gündür. Bu süre içerisinde, Ambalajı açılmış, kullanılmış, tahrip edilmiş vesaire şekildeki ürünlerin iadesi kabul edilmez. İade, orijinal ambalaj ile yapılmalıdır.
Sehven alınan üründe ve ambalajında herhangi bir açılma, bozulma, kırılma, tahrip, yırtılma, kullanılma ve sair durumlar tespit edildiği hallerde ve ürünün alıcıya teslim edildiği andaki hali ile iade edilememesi durumunda ürün iade alınmaz ve bedeli iade edilmez.
Ürün iadesi için, durum öncelikli olarak müşteri hizmetlerine iletilmelidir. Ürünün iade olarak gönderilme bilgisi, satıcı tarafından müşteriye iletilir. Bu görüşmeden sonra ürün iade ile ilgili bilgileri içeren fatura ile birlikte alıcı adresine teslimatı yapan Kargo şirketi kanalıyla satıcıya ulaştırmalıdır. Satıcıya ulaşan iade ürün iş bu sözleşmede belirtilen koşulları sağladığı takdirde iade olarak kabul edilir, geri ödemesi de alıcı kredi kartına/hesabına yapılır. Ürün iade edilmeden bedel iadesi yapılmaz. Kredi Kartına yapılan iadelerin kredi kartı hesaplarına yansıma süresi ilgili bankanın tasarrufundadır.
Alışveriş kredi kartı ile ve taksitli olarak yapılmışsa, kredi kartına iade prosedürü şu şekilde uygulanacaktır: Alıcı ürünü kaç taksit ile satın alma talebini iletmiş ise, Banka alıcıya geri ödemesini taksitle yapmaktadır. Satıcı, bankaya ürün bedelinin tamamını tek seferde ödedikten sonra, Banka poslarından yapılan taksitli harcamaların alıcının kredi kartına iadesi durumunda, konuya müdahil tarafların mağdur duruma düşmemesi için talep edilen iade tutarları, yine taksitli olarak hamil taraf hesaplarına Banka tarafından aktarılır. Alıcının satış iptaline kadar ödemiş olduğu taksit tutarları, eğer iade tarihi ile kartın hesap kesim tarihleri çakışmazsa her ay karta 1(bir) iade yansıyacak ve alıcı iade öncesinde ödemiş olduğu taksitleri satışın taksitleri bittikten sonra, iade öncesinde ödemiş olduğu taksit sayısı kadar ay daha alacak ve mevcut borçlarından düşmüş olacaktır.
Kart ile alınmış mal ve hizmetin iadesi durumunda satıcı, Banka ile yapmış olduğu sözleşme gereği alıcıya nakit para ile ödeme yapamaz. Üye işyeri yani satıcı, bir iade işlemi söz konusu olduğunda ilgili yazılım aracılığı ile iadesini yapacak olup, üye işyeri yani satıcı ilgili tutarı Bankaya nakden veya mahsuben ödemekle yükümlü olduğundan yukarıda detayları belirtilen prosedür gereğince alıcıya nakit olarak ödeme yapılamamaktadır. Kredi kartına iade, alıcının Bankaya bedeli tek seferde ödemesinden sonra, Banka tarafından yukarıdaki prosedür gereğince yapılacaktır.
Madde 10-Garanti
Kullanma talimatına uygun şekilde kullanılan ve temizliği yapılan ürünler her türlü üretim hatasına karşı aşağıda belirtilen şartlar dahilinde 2 yıl garantilidir: Satıcının garanti sorumluluğu, yalnızca 4077 sayılı kanun kapsamına giren tüketiciler için geçerlidir. Ticari nitelikteki işler için Türk Ticaret Kanununu hükümleri geçerli olacaktır.
 
Madde 11- Gizlilik
Alıcı tarafından iş bu sözleşmede belirtilen bilgiler ile ödeme yapmak amacı ile satıcıya bildirdiği bilgiler satıcı tarafından 3. şahıslarla paylaşılmayacaktır.
Satıcı, bu bilgileri sadece idari/ yasal zorunluluğun mevcudiyeti çerçevesinde açıklayabilecektir. Araştırma ehliyeti belgelenmiş her türlü adli soruşturma dahilinde satıcı kendisinden istenen bilgiyi elinde bulunduruyorsa ilgili makama sağlayabilir.
Kredi Kartı bilgileri kesinlikle saklanmaz, Kredi Kartı bilgileri sadece tahsilat işlemi sırasında ilgili bankalara güvenli bir şekilde iletilerek provizyon alınması için kullanılır ve provizyon sonrası sistemden silinir.
Alıcıya ait e-posta adresi, posta adresi ve telefon gibi bilgiler yalnızca satıcı tarafından standart ürün teslim ve bilgilendirme prosedürleri için kullanılır. Bazı dönemlerde kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkında bilgiler, promosyon bilgileri alıcıya onayı sonrasında gönderilebilir.
Madde 12- Uyuşmazlık Durumunda Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri
İşbu sözleşmenin uygulanmasından kaynaklanan uyuşmazlık halinde, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca her yıl Aralık ayında ilan edilen değere kadar Tüketici Hakem Heyetleri ile Satıcı’nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.
Siparişin gerçekleşmesi durumunda Alıcı işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır. …/…/…
 

 

Gizlilik Politikası ve Güvenlik

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ, KORUNMASI
ve AKTARILMASI HAKKINDA
GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ
 
 
İşbu Gizlilik Sözleşmesi (Sözleşme) ................................................................... adresinde mukim, ............................... Mersis no.lu ve .............. Ticaret Sicili nezdinde ........ sicil numarası ile kayıtlı bulunan ....................................... Şirketi (Veri İşleyen) ile
 
Kınıklı Mah. Adalet Mah.10066 Sok. No: 8/2 Merkezefendi/Denizli adresinde mukim,  VK No.lu (bundan böyle “Şirket” olarak anılacaktır) arasında aşağıdaki şartlar ve yükümlülükler çerçevesinde ...../...../......... tarihinde akdedilmiştir.
 
1. SÖZLEŞMENİN AMACI
 
İşbu Sözleşme, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK veya Kanun) kapsamında, Taraflar arasında yapılacak olan kişisel veri paylaşımının usul ve esaslarını düzenlemek amacıyla imzalanmıştır.
 
2. TANIMLAR
 
Bu Sözleşme’de geçen;
 
Alıcı Taraf            : Kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü taraftır.
Çalışan                     : Veri işleyenin personeli veya personelleridir.
İlgili Kişi            : Kişisel verisi işlenen gerçek kişidir.
Kanun (KVKK)        : 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’dur.
Kişisel Veri            : Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgidir.
Kişisel Verilerin İşlenmesi    : Kişisel verilerin elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devredilmesi, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması, kullanılmasının engellenmesi de dahil olmak üzere toplandıktan sonra silme, yok etme ya da anonim hale getirmeye kadar geçen süreçte yapılan her türlü faaliyettir.
Özel Nitelikli Kişisel Veri    : İlgili kişiye ait olan ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep, diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf veya sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirleri ile biyometrik ve genetik veriyi ifade eder.
Veri İşleyen            : Veri işleyen, veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişidir. Bu kapsamda Şirket’in anlaşmış olduğu ..............................................................................’ni ifade eder. 
Veri Sorumlusu        : Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişidir.
 

3. SÖZLEŞMENİN NİTELİĞİ
 
İşbu Sözleşme, Taraflar arasında …./…./……… tarihinde akdedilmiş olan  
.......…………….….….................................................................................. (buraya ana sözleşme ismi yazılacak) Sözleşmesi’nin eki niteliğindedir.
 
4. SÖZLEŞMENİN KAPSAMI
Veri İşleyen tarafından Şirket üzerinden temin edilebilecek ve gerçek kişilerin kimliğini belirli veya belirlenebilir kılan fiziksel, psikolojik, ekonomik, kültürel veya sosyal benliğini ifade eden bir veya birden fazla unsura/aidiyeti aracılığıyla doğrudan veya dolaylı olarak teşhis edilebilmesine yarayan; ad-soyad, kimlik/vergi numarası, yaş, cinsiyet, meslek/ ticari faaliyet, sağlık bilgisi, kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verilerin ancak bunlarla sınırlı olmaksızın tüm kişisel verilerin bir ya da birden fazla unsuruna dayanarak tanımlanabilen gerçek kişilere ilişkin her türlü bilginin kişisel veri olduğunu ve evleviyetle gizli bilgi olarak kabul edildiğini beyan eder. Hizmet sözleşmesinde tanımlanan işler/görevler/hizmetler esnasında işveren tarafından işçiye açıklanan fikir, proje, uzmanlık bilgileri, tasarım, buluş, iş metodu ve patent, telif hakkı, marka, ticari sır, know-how ya da diğer yasal korunmaya konu olan ya da olmayan her türlü yenilik ve çalışma esnasında öğrenilecek yazılı veya sözlü tüm ticari, mali, teknik bilgiler ve iletişim yöntemleri de gizli bilgi olarak kabul edilir.
Bununla birlikte, (i) Kamunun erişimine açık hale gelmiş kişisel veriler, (ii) yürürlükte bulunan herhangi bir mevzuat uyarınca idari bir kurumun veya bir yargı makamının açıklanmasını zorunlu tuttuğu kişisel veriler ile (iii) ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olan kişisel veriler işbu Sözleşme’nin kapsamı dışındadır.
 
5. HÜKÜMLER
 
5.1– Veri İşleyen .......................................................................................... ile Şirket arasında yapılan Sözleşme kapsamında Veri İşleyen gerekli olan tüm teknik ve idari tedbirleri almak suretiyle kişisel verileri; T.C.  Anayasası, ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu başta olmak üzere, kişisel verilerin korunması ile ilgili tüm mevzuatın öngördüğü sınırlar çerçevesinde, KVKK’nın 4. maddesinde yer alan;
» Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma 
» Doğru ve gerektiğinde güncel olma
» Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme
» İşleme amaçlarıyla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma
» İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar     muhafaza edilme
ilkelerine uygun olarak toplayacak veya işleyebilecektir.
 
5.2– Veri İşleyen, kişisel verilerin toplanmasında ölçülü davranmalı, sözleşme ilişkisiyle amaçlananlar dışında lüzumlu olmayan verileri toplamamalıdır. Bu kapsamda talep edilecek verilerin işlenmesi ilgili kişilerden “açık rıza” alınmasına bağlıdır. Ancak aşağıdaki hallerde açık rıza alınmasına gerek olmaksızın kişisel veri işlenmesi mümkün olacaktır;
Kanunlarda açıkça öngörülmüş olması
Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması
Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması     kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli     olması
Hukuki yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi için zorunlu olması
İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması
Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması
Temel hak ve özgürlükleri ihlal etmemek kaydıyla meşru menfaatler kapsamında zorunlu olması
 
5.3– Sözleşme’nin uygulanmasında Şirket tarafından Veri İşleyene aktarılmış ya da bundan sonra aktarılacak olan kişisel verilere ilişkin olarak Veri İşleyen, kişisel verileri;
 
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda yer alan veri işlemeye dair ilkelere ve işlenme şartlarına uygun olarak işlemekle
Bu verileri mevzuata uygun olarak saklamakla
Veri güvenliğini sağlamak ve bu konuda yeterli önlemleri almakla
İlgili kişinin veya Şirket’in izni olmaksızın yurt içinde ve yurt dışında bulunan üçüncü kişilere aktarmamakla
Aktarılma amacı dışında başka bir amaçla kullanmamakla
Şirket tarafından izin verilen şekilde kişisel verilerin üçüncü bir tarafa aktarımının gerçekleştirildiği hallerde veri aktarımının güvenli bir şekilde sağlanmasından sorumlu olmakla
Veri İşleyenin yetkisiz çalışanı ya da üçüncü kişiler ile paylaşmamakla
Sözleşme amacının gerçekleşmesi ve/veya Sözleşme’nin sona ermesi hallerinde kişisel verileri yasal süresi içerisinde imha etmek ve imha ettiğini ilgili kişiye veya Şirket’e bildirmekle 
 
yükümlüdür. Veri İşleyen kendisiyle paylaşılan kişisel verileri ifşa etmemekle yükümlü olacaktır. Kişisel Veri paylaşımı Taraflar arasında iş ilişkisi gereği sözlü, yazılı, elektronik ortamda ve sâir yollarla gerçekleştirilecektir. Kişisel veriler hangi aktarım ile gerçekleşirse gerçekleşsin, Veri İşleyen kişisel verilerin korunmasına ilişkin ilgili mevzuatta öngörülen her türlü önlemi almakla yükümlüdür.
 
5.4– Veri İşleyen; kendisine Sözleşme kapsamında aktarılan/iletilen kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, bunlara hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla kişisel verinin niteliğine göre uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbiri almayı kabul, beyan ve taahhüt eder.
 
5.5– Veri İşleyence, Şirket’in talimatlarına ve sözleşmeye uygunluk sağlanamazsa, Şirket’i konuyla ilgili en kısa sürede bilgilendirir. Bu durumda Şirket’in veri aktarımını askıya alma ve Sözleşmeyi feshetme hakkına sahip olacağını kabul eder.

5.6– Veri İşleyen, Şirket’e aktarılan kişisel verilerin Kanun’a uygun bir şekilde alındığını, aksi halde yükümlülüklerini yerine getirilmemesi nedeniyle Şirket’in ya da ilgili kişinin uğrayacağı her türlü maddi ve manevi zararı tazmin etmekle yükümlü olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.
 
5.7– Veri İşleyen, kişisel verilerin kanuni olmayan yollar ile başkaları tarafından elde edilmesi halinde bu durumu en kısa süre içerisinde Şirket’e bildirecektir.
 
5.8– Veri İşleyen aktarılan kişisel verilerin Kanun’a uygun olarak işlendiği, aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirildiği, ilgili kişinin kişisel verilerinin işlenmesine ve bu verilerin Şirket’e veya bağlantılı bulunan yurt içindeki veya yurt dışındaki diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza gösterdiği hususunu ilgili kişiye kabul ettirdiğini beyan eder. Veri İşleyen, Sözleşme konusu hizmeti ifa ederken sözleşmeye konu kişisel verileri bir alt işverene aktarması gereken hallerde, Şirket’i ispat edilebilir şekilde bilgilendirmeli ve onayını almalıdır. Veri İşleyenin alt işveren ile yapacağı sözleşmenin, asgari olarak işbu Sözleşme’deki hükümleri içermesi şarttır.
 
5.9– Kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak işbu Sözleşme kapsamında öngörülen hususlarda Veri İşleyen; personelinin, varsa alt çalışanlarının ve kendisine bağlı olarak çalışan diğer kişilerin kişisel verilere erişim ve işleme yetkilerini kişisel verilere ilişkin mevzuata uygun olarak tanımlayacağını; personelinin, varsa alt çalışanlarının ve kendisine bağlı olarak çalışan diğer kişilerin tanımlanan erişim yetkilerini kullanarak erişilen bilgileri ve erişim için kullandığı şifreleri/metotları hiç kimse ile paylaşmamasını sağlayacağını; personeline, varsa alt çalışanlarına ve kendisine bağlı olarak çalışan diğer kişilere Kanun ve ilgili mevzuatta belirtilen yükümlülükleri kapsamında bilgilendirme yapacağını, bu Sözleşme’nin imzalanmasından sonra işten ayrılmış olsalar dahi personelinin, varsa alt çalışanlarının ve kendisine bağlı olarak çalışan diğer kişilerin işbu Sözleşme’de belirtilen yükümlülüklere aykırı davranmayacağını ve böyle davranılması halinde idari para cezaları dâhil olmak üzere doğacak her türlü menfi ve müspet zarardan doğrudan sorumlu olacağını kabul ve beyan eder.
 
5.10– Veri İşleyen, bu Sözleşme’nin feshedilmesi veya yürürlük süresinin sona ermesi halinde, Şirket’in tercihine bağlı olarak, aktarıma konu kişisel verileri yedekleri ile birlikte Şirket’e geri göndereceğini ya da kişisel verileri tamamen yok edeceğini, mevzuatta Veri İşleyenin bu yükümlülüğü yerine getirmesini engelleyen hükümler varsa, aktarıma konu kişisel verilerin gizliliğini güvence altına almak için gerekli her türlü teknik ve idari tedbiri alacağını ve veri işleme faaliyetini durduracağını kabul eder.
 
5.11– Kişisel veri sahibinin herhangi bir şekilde ilgili yasal mevzuat kapsamındaki haklarıyla ilgili Veri İşleyen’e bir talepte bulunması halinde, Veri İşleyen söz konusu talebe ilişkin olarak en kısa sürede Şirket’e yazılı bildirimde bulunmakla yükümlüdür.
 
5.12– Veri işleyen, Sözleşme kapsamında Şirket’ten gelen soruları mümkün olan en kısa sürede usûlüne uygun olarak cevaplandırır ve aktarıma konu kişisel verilerin işlenmesi hususunda Kişisel Verileri Koruma Kurulunun karar ve görüşlerine uyar. Veri işleyen, taahhüt ve yükümlülüklerinin yerine getirilip getirilmediğine yönelik Şirket’in denetim yapma ve yaptırma yetkisine sahip olduğunu kabul eder ve bu yönde gerekli kolaylığı sağlar.

5.13– Veri İşleyen, işbu Sözleşme’deki yükümlülüklerinin ihlali ya da hukuka aykırı eylemleri nedeniyle gerek Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından tahakkuk ettirilecek idari para cezalarının, gerekse savcılıklar tarafından yürütülecek soruşturmaların muhatabı olduğunu, mevzubahis yükümlülüklerin yerine getirilmemesi nedeniyle Şirket’in veya ilgili kişinin uğrayacağı her türlü maddi ve manevi zararı tazmin etmekle yükümlü olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.
 
5.14– Taraflar arasında akdedilmiş olan …………...................................................... Sözleşmesi ile işbu Sözleşme arasında veri güvenliğine ilişkin hususlar bakımından herhangi bir çelişki veya tereddüdün hâsıl olması halinde, işbu Sözleşme hükümleri öncelikle uygulanacaktır. 
 
5.15– İşbu Sözleşme, imza ve yürürlük tarihi olan …./…./……….’den itibaren Tarafları bağlayacak olup bu sözleşmeden doğan yükümlülükler 
………………….................................................................................  Sözleşmesi’nin geçerli olduğu müddetçe devam edecektir. 
 
5.16– Taraflar işbu Sözleşme’de belirtilen adreslerinin tebligat adresleri olduğunu kabul ve beyan ederler. Taraflar işbu Sözleşmede belirtilen adreslerinde değişiklik olması halinde, değişikliğin gerçekleştiği günü takip eden 7 (yedi) iş günü içerisinde yazılı olarak ilgili değişikliği diğer Taraf’a bildirmekle yükümlüdürler. Aksi takdirde sözleşmede belirtilen adresler tebligata elverişli adres olarak kabul edilecektir. 
 
5.17– İşbu Sözleşmeden doğan uyuşmazlıklarda, .................... Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri yetkili olacaktır.
 
6. SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ 
 
İşbu sözleşme taraflarca daha önce özellikle gizlilik konusunda yapılmış olan yazılı ve/veya sözlü tüm sözleşmelerin (burada sayılmamış bilgiler ve patent ve benzeri buluş sözleşmeleri hariç) yerine geçer. Sözleşme değişiklikleri ancak yazılı yapılabilir. 
 
7. YÜRÜRLÜK
 
İşbu Sözleşme 7 ana madde olmak üzere 5 sayfadan ibaret olup 2 (iki) nüsha olarak tanzim edilmiş ve Taraflar arasında özgür iradeleriyle okunup kabul edilmiştir. 
 
...../...../..........
 


ŞİRKET                             VERİ İŞLEYEN        
İMZA YETKİLİSİ                         İMZA YETKİLİSİ 
Adı–Soyadı    :                         Adı–Soyadı    : 
Görev        :                         Görev        : 
İmza/Kaşe     :                         İmza/Kaşe    :     

Gizlilik ve Güvenlik
Contact
bottom of page